Glasunderlägg!

Egentligen ska jag sitta och skriva på mitt examensarbete. Men om man tar lite pauser emellan så arbetar man mer effektivt när man väl skriver resonerar jag. Jag fick en jättebra idè från tidningen handarbete och pyssel som kommer ut som bilaga till expressen. De hade ett inslag om korsstygn på ett mobilfodral och jag har tänkt jag skulle göra underlägg till glasen av pärlor nu ett tag. Och så blev det, med ugglor på, dock följde jag inte mönstret helt för då hade ugglorna blivit så stora. När jag pärlat klart var det bara att använda strykjärn och stryka på pärlorna med ett bakplåtspapper emellan, så vips har jag nu två glasunderlägg.
 
 
Passar på att önska er en Glad Påsk!
 
 

Kakfat för sytillbehör...

 
Idag provade jag att göra kakfatet som jag köpte delar till på Sy och stickmässan här i Malmö för någon vecka sedan. Jag ska inte ta åt mig äran för att ha borrat i faten för det överlät jag till karln i huset som är van med borrar och inte har sönder faten.  Faten kommer från IKEA, det är en ny kollektion som har kommit. Jag gillar de blåa dekorationerna på faten och har funderat på att byta ut mina gamla mot dessa istället men inte bestämt mig ännu.
Kakfatet placerade jag i pysselrummet och det passade bra med lite sytråd och nålar, koppen blev perfekt för min lilla knappsamling. Jag har fortfarande ett "set" kvar så jag kan göra ett kakfat till, men jag har inte köpt några fat än. Funderar på att ta en tur på loppis för att hitta lite fat som jag kan använda till mitt nästa kakfat.
 
 
 
 

Sylördag!

Idag passar jag på att sy. Jag har ju lite tyger som jag köpt på symässan, som jag var på härom helgen.
Dock hade jag inget bra mönster här hemma att använda mig utav, jag försökte mig på att sy ett par bebisbyxor. Då jag inte är så van att sy var det lite klurigt utan ett mönster. Men ett par byxor blev det, dock ingen aning om vilken storlek det är...
Sen har jag också sytt en liten miniscarf/haklapp/dregglis, betydligt lättare att sy! Satte tryckknappar så man enkelt kan öppna och stänga.
 
 
 
Ha en skön lördag i solen :)