Sköna söndag!

Idag har vi haft underbart väder här i Malmö, i skuggan är det kallt men sitter man i solen så värmer den sådär lagom skönt, det känns inte riktigt som höst än. Jag hoppas det blir fler dagar som denna i höst så man kan sitta ute och njuta. Idag gjorde jag premiär ute med min virkade spindelsjal, den blev klar igår. Den kanske inte värmer så mycket men jag tycker den är fin! Mönstret hittade jag på en blogg som heter kungen och majkis, en blogg som har en massa roliga mönster och inspiration. Där finns en mycket pedagogisk beskrivning på hur man virkar den med bilder. Jag tyckte det var så roligt att virka sjalen så jag sitter redan och funderar på vilken färg min nästa ska få. Här kommer lite bilder på min nya sjal
 
 
 
 
 
 

Den som väntar på något...

I måndags fick lilleman sin första kusin. På pricken fem månader efter att han själv föddes, en glad nyhet som vi väntat på! Självklart ska vi välkomna det lilla tillskottet med en present, vi var och handlade en tröja och ett par tossor i allra minsta storlek, tänk så små kläder. Känns som det var en hel evighet sedan vi gick och köpte minsta storlek till vår lille, trots att det bara är fem månader sedan! Jag passade även på att virka en liten bläckfisk till lilltjejen, men den här gången fick rosetten sitta i håret istället för som en fluga.
 
 

Höstfint

Nu är hösten här på riktigt. Det börjar bli riktigt kallt på kvällarna och det är inte längre mysigt att sitta på uteplatsen. Till och med mina blommor har fått flytta in för säsongen. De blommar nu fint i vardagsrumsfönstret. Min stora tulpanperlagon har gett många sticklingar så fönstret är fullt! Tror till och med jag lyckats blanda in en mårbackastickling bland tulpanperlagonerna, men det är bara lite charmigt! Jag kom också på att jag inte hade fat till alla mina krukor när de skulle komma in för säsongen, så jag fick skarva med lite gamla tårtfat så att det inte skulle bli alldeles blött på fönsterbrädan.
 
På kvällarna virkar jag just nu på en spindelsjal, det är lite kvar innan den är färdig, men när den är klar kommer det upp bilder på den.