Det här med apor alltså...

I helgen var vi och införskaffade oss en ny kamera, så nu ser jag fram emot att komma igång ordentligt och fota lite mer. Det blev en Canon EOS 700D, eftersom jag har en Canon sedan tidigare kan jag funktionerna och behöver inte köpa något nytt objektiv, vilket är fruktansvärt praktiskt.
Jag vet inte vad det är, men lillen här hemma är helt såld på apor, helst ska det vara i sånger och favoriten är "tänk om jag hade en liten liten apa". Tanken var att lillen skulle tycka det var lika roligt med den nya kameran, så jag virkade en apa och satte på objektivet. Det var helt klart en succè, idag när jag skulle fånga honom på bild fick jag mest med ett stort leende eller en hand som försökte få tag i apan. Så nog fungerade det...
 
 
 
 
 
 

Mönster på mina tossor

Jag lovade ju att dela med mig av mönster på mina små tossor som jag virkat. Jag är tyvärr inte den som sitter och räknar när jag virkar, utan gör det lite på känn och mönstret är ungefär såhär:
4 lm
1 sm i första för att få en ring av lm.
2 lm, virka sedan 12 st i ringen med lm, sm i första för att binda ihop till en ring.
2 lm virka sedan, 1st, 2 st i nästa vavet ut.
2 lm 1st, 2 st i nästa varvet ut.
2 lm 1st, 2 st i nästa varvet ut.
2 lm sedan st i varje, på detta sätt fortsätter jag virka tills den är lagom stor för min fot, då sätter jag två markeringar och virkar fram och tillbaka med stolpar för hälen, jag provar mina tossor hela tiden för att se så de inte blir för stora eller för små, när jag virkat tillräckligt många st vänder jag ut och in och virkar sm för att få ihop hälen.
Sedan virkar jag en kant med annan färg högst upp två varv med fasta maskor, och sedan en blomma som dekoration mönster till den hittar du här. Bladen har jag virkat i lite olika storlekar jag brukar börja med ca 7 lm sedan virkar jag fm i första sedan st och dst i mitten st igen och så fm så att det blir bladliknande. Hoppas du förstår något av mitt mönster, annars får du bara fråga!
 
Lycka till och ha en skön onsdag.